Анализи

Борисов: Кирил Петков е реалния премиер

   
Борисов: Кирил Петков е реалния премиер

"За мен Кирил Петков е реалния премиер в това правителство" - това заяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов коментира предложеното от него коалиционно споразумение, за което Кирил Петков призова да се изработи по-бързо от предвидените десет дни и пожела да се обсъди още този уикенд.

"На националния празник аз имам мероприятие. Две седмици ги чаках да се напопътуват и доколкото разбирам няма никакъв резултат от тези пътувания. Ние, за разлика от тях, обмисляме всяка дума, всяко изречение и си го представяме как би изглеждало на практика. Това не е документ, който се пише на коляно като при тях, за да отразява само щенията на една или друга партия", отговори Борисов. Той потвърди, че в споразумението ще има предвидена ротация на премиерите на всеки девет месеца.

Как и дали ще се престъпи към ротацията, ако от ГЕРБ не са готови с коалиционното споразумение до 6 март, за когато е предвидено акад. Николай Денков да подаде оставка като премиер. Иначе експремиерът обяви, че и Мария Габриел може да подаде оставката си като вицепремиер и външен министър на същата дата. А гласуването в парламента ще бъде, когато точките влязат в дневния ред. Борисов все още не е получил оценката на Денков и Габриел оценката на министрите.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14