Анализи

Борисов настоя за смяна на военния министър след ротацията

   
Борисов настоя за смяна на военния министър след ротацията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за смяната на министъра на отбраната Тодор Тагарев след ротацията, независимо от оценката за дейността му, която ще получи от ротационните премиери Николай Денков и Мария Габриел.

Борисов отхвърли поканата на съпредседателя на ПП - ДБ Кирил Петков за незабавно започване на преговори за условията за работа на кабинета след ротацията на премиерите и уточни, че ГЕРБ ще излъчи преговорен екип и чак след това ще се пристъпи към лидерска среща. Днес Тодор Тагарев ще представи отчет пред ресорната комисия в парламента отчет за това каква помощ е изпратила България на Украйна. 

Очаква се Тагарев да даде и информация за проекта за радарите за армията. Данните за предоставената помощ Тодор Тагарев ще даде на фона на засилващия се дебат как европейските държави ще осигурят помощ за Украйна. След посещение в Украйна на премиера Николай Денков стана ясно, че Киев е заинтересован от съвместно отбранително производство с България. Френският президент Емануел Макрон пък не изключи изпращане на войски в Украйна.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14