Новини

Тагарев: Няма да подам оставка - не виждам защо да бързам с два дни

   
Тагарев: Няма да подам оставка - не виждам защо да бързам с два дни

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че няма да подаде оставка преди 6 март. Коментарът му дойде в отговор на днешните критики от ГЕРБ и ДПС.

"Няма да си подам оставката. На 6 март акад. Николай Денков ще подаде оставката на целия кабинет. Не виждам защо да бързам с два дни - няма смисъл.

Има две политически сили, които са в основата на този кабинет. Всеки един министър трябва да има доверието на тези политически сили. Аз съм информирал и двете, че имам готовност да говоря в какъвто и да е формат.

Снощи по покана на лидерите на ПП-ДБ бях на тяхното събиране, изясних им всички въпроси, които ги интересуваха, доколкото може да се споделя информация по този въпрос, защото тук говорим за война", заяви Тагарев.

Министърът на отбраната е на изслушване в ресорната комисия в парламента. Той отговори на критиките, че като министър не е свършил нищо в подкрепа на Украйна така:

"В евроатлантическата общност е престижно да се помага на Украйна. Тук може би има някаква борба кой има принос за този престиж. Аз бих казал, че принос има кабинетът. Ние работим с пълно разбиране, че трябва да помагаме на Украйна и разчитаме и на подкрепа в парламента, така че всички страни са важни и няма нужда да се борим кой повече помага.

Доволен съм, че комисията по отбрана реши да разгледа въпроса с това каква помощ предоставяме на Украйна. Помагайки ѝ, ние помагаме на себе си. Ако Украйна се защити, ще имаме една по-добра сигурност в Европа. България е една от страните, които ѝ доставят пропорционално най-много помощ. Предоставили сме значителни обеми - над 7 хил. тона материални средства, основно боеприпаси. Ако ги смятаме във вагони - това са някъде 140-150 вагона. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и др. Ще продължим да правим това според нашите възможности", заяви той.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14