Свят

Сирски: Ситуацията на фронта е трудна, противникът атакува в много райони

   
Сирски: Ситуацията на фронта е трудна, противникът атакува в много райони

Украинските сили са изтласкали руските войски от село Орливка, западно от Авдeевка, но ситуацията на източния фронт остава трудна, заяви главкомандващият украинската армия Олександър Сирски, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Орливка се намира на по-малко от 2 км северозападно от Ласточкине, населен пункт, окупиран наскоро от руските сили. Миналата седмица руските сили превзеха стратегическия украинския град Авдеевка след продължило няколко месеца нападение и настъпват към няколко други района по протежение на фронтовата линия, съобщиха украинските власти.

Тази седмица украинските военни заявиха, че са се изтеглили от две села близо до Авдеевка, губейки още територии на фона на недостатъчна подкрепа от западните съюзници. "Противникът продължава активните настъпателни действия в много райони на фронтовата линия. Ситуацията е особено напрегната около Авдеевка и Запорожие", заяви Сирски в Teлеграм.

Той заяви, че руските щурмови части се опитват да пробият украинската отбрана и да превземат селищата Тоненке, Орливка, Семенивка, Бердичи и Краснохоривка. Сирски, който е посетил войските на източния фронт, заяви, че някои командири са разкрили известни недостатъци в своята "осведоменост за ситуацията и оценката на врага", което пряко влияе на устойчивостта на отбраната в определени райони.

"Предприех всички мерки, за да коригирам ситуацията на място, с предоставянето на допълнителни боеприпаси и материални ресурси, както и необходимите резерви", заяви Сирски. Украинските военновъздушни сили днес съобщиха, че са свалили още един руски изтребител-бомбардировач Су-34, предаде Укринформ, цитирайки командващия ВВС Николай Олешчук.

"Победата на сушата се кове в небето!", завърши той поста си в "Телеграм", изразявайки благодарност за постигнатото от неговите подчинени. Както Укринформ съобщи по-рано, на 27 февруари украинските сили свалиха два руски Су-34. От 17 февруари насам Украйна е свалила общо пет руски Су-34 и два Су-35.

 


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14