Новини

Бивш сътрудник на подуправителя на БНБ от Промяната оглави партията на Черепа

   
Бивш сътрудник на подуправителя на БНБ от Промяната оглави партията на Черепа

Дарин Дросев ще е председател на новото Национално движение „Център“. Зад политическия проект стои бизнесменът с няколко повдигнати обвинения Васил Божков. Той напусна домашния арест, за да представи Дросев. Събитието се проведе в хотел в центъра на София, който се намира много близо до имота, където Божков е решил да живее.

Дарин Дросев е преподавател в Софийския университет по „Логика“ и „Философия“. В някои медии има информация, че през 2022 г. е станал нещатен сътрудник на тогавашния депутат от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров. В момента той е подуправител на Българската народна банка.

В биографията на Дорсев, публикувана в сайта на Софийския университет, е посочено, че той е главен асистент в катедра „Логика, етика, естетика“ на Философския факултет от 2013 г.

Интересен е и съставът на обществения съвет към движението. В него могат да бъдат открити куп политици от малки партии. Като Гюнер Тахир от НДПС - отцепническа формация от ДПС; Пейчо Касъров - председател на Българска земеделска партия (БЗП) и Александър Стоянов - организационен секретар на същата политическа сила; Владимир Симеонов - лидер на партия "Свобода"; Георги Какалов - бивш общински съветник от ВМРО; Димитър Байрактаров - ексдепутат от "Патриотичен фронт"; бившият депутат от БСП Кольо Парамов; Мария Мусорлиева, която беше зам.-шеф на ЦИК, предложена от "Атака"; актьорът Максим Генчев - бивш депутат от "Изправи се! Мутри вън!".

Дросев, който е водещата фигура в движението, обяви, че целта е "да върнем справедливостта чрез силата на българщината". Направи впечатление начинът, по който говореше за външната политика на правителството - описа я като "недопустима, лакейска международна политика". "България се превърна в провинциална територия на ЕС с потъпкана държавност и култура", смята философът на Божков. ПП той определи като "политически планктон", ДБ - като "лакеи", а управлението като "правителство, което носи подозрителната характеристика на хунта".Божков лично се включи в мероприятието, което се проведе в столичния хотел "Хаят", макар че се намира под домашен арест. Пред "Сега" от прокуратурата коментираха, че е било направено изключение от мярката за периода от 10 до 18 часа днес, тъй като правото на сдружаване е основно гражданско право.Това няма да бъде първият път, когато Божков се опитва да влезе в политическия живот. През 2021 г., докато беше в изгнание в Дубай, бизнесменът участва в парламентарните избори през април чрез партията "Българско национално обединение" (БНО). Същата година съдът позволи регистрацията на свързана с бизнесмена политическа партия - "Гражданска платформа Българско лято". Тя все още присъства в регистъра на политическите партии към Софийски градски съд. Както се оказа, доста от хората, които сега са се включили в "Център", всъщност са участници в "Българско лято".

"35 години една мафия, наричаща себе си политици, ни лъже и мами. Резултатът – нямаме икономика, нямаме бизнес, нямаме здравеопазване, нямаме образование, нищо нямаме. Тези, които наричат себе си политическа класа, са патологични лъжци и крадци. Те крадат парите ви, бъдещето, настоящето, здравето. Те се опитвам да откраднат и истината. Те са група бандити, една мафия, овладяла държавата, а ние сме гражданите на България", обяви пред учредителите на движението си Божков.

Той демонстрира презрително отношение към Борисов и Пеевски, докато се опитваше да надъха симпатизантите си. "Тези двамата, Бойко и Шиши, от тях ли ви е страх? Те ли са най-умните? Те ли знаят най-много. Ето, гледайте", посочи бизнесменът към колаж на двамата си противници, на който те бяха представени в комична светлина. В залата се понесе смях. Божков обяви, че Борисов е докарал страната до национална катастрофа и въпреки това продължава да управлява и сега, което според него става чрез "проксита като ИТН, "Възраждане", ПП", както се изрази.

Източници: tribune.bg и "Сега"


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14