Анализи

Румен Гечев за скандалите в БСП в София: Представяте ли си Борисов да нареди и ГЕРБ да не изпълни?

   
Румен Гечев за скандалите в БСП в София: Представяте ли си Борисов да нареди и ГЕРБ да не изпълни?

БСП с ГЕРБ, а Корнелия Нинова с Бойко Борисов сравни червеният депутат проф. Румен Гечев. Той коментира напрежението между националното ръководство на БСП и софийската организация, на която пленумът наложи пълен отчетно-изборен цикъл, т.е смяна на ръководствата.

"Представяте ли си господин Борисов да даде нареждане и те да не изпълнят? Защото там са нареждания, а при БСП са решения на Националния съвет", посочи Гечев и припомни, че преди няколко месеца лидерът на ГЕРБ смени шефовете на структурите на ГЕРБ в столичните райони. "Никой не каза гък", коментира депутатът.

"Ръководството на софийската организация грубо наруши устава на БСП. Градският съвет каза: "Гледайте си работата, няма да изпълним решението", допълни той. Според него България не може да влезе в еврозоната от 1 януари 2025 г., защото не отговаря на условията за инфлация. Целта на правителството е страната ни да приеме еврото на 1 януари догодина. Гечев обясни, че левицата иска България да влезе в еврозоната, но в близките няколко години няма да бъде готова за това.

"Това са политически измамници. Те излъгаха избирателите си", отговори професорът на въпрос дали в БСП са се успокоили след днешното изслушване на Денков и Тагарев в парламента. Двамата увериха, че български войници няма да бъдат изпратени на фронта в Украйна, каквито притеснения имаше през последните дни.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14