Новини

Нотариуса казал на Ивайла Бакалова, че е близък с главния прокурор и заместниците му

   
Нотариуса казал на Ивайла Бакалова, че е близък с главния прокурор и заместниците му

"Бях извикана в прокуратурата за показания срещу Мартин Нотариуса при смяната на главния прокурор. Това беше обидно. Рискувах живота си с разследването от юни 2021 г. При разпита дадох показания как Божанов в разговор ми е казвал, че не е близък само с главния прокурор, но и с неговите заместници. Докато хората по институциите не станат по-смели, няма как да има промяна", каза Ивайла Бакалова в парламентарната комисия за дейността на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса. 

Депутатите я изслушват, защото тя разкри Мартин Божанов през 2021 г. в разследването на Антикорупционния фонд. Там той иска от нея 100 хил. евро, за да пуснат мъжа й от ареста. Тогава главен прокурор е Иван Гешев, а негов заместник е Борислав Сарафов. 

"Има няколко папки в ГДБОП за Мартин Божанов-Нотариуса. Дори беше казано къде държи флашките с компромати. Това беше през 2021 г. Смени се правителството, смени се министърът. Тази папка според мен се загуби. Не знам дали в ГДОБП или в прокуратурата", каза още Ивайла Бакалова. Според нея Нотариуса е човек, създаден от системата и няма как да е действал без  политически чадър. 

 


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14