Анализи

Михал Камбарев: Не знам защо ги няма от ГЕРБ на масата на преговорите

   
Михал Камбарев: Не знам защо ги няма от ГЕРБ на масата на преговорите

„Сега темата е искаме ли да има правителство и не знам защо ги няма от ГЕРБ на масата на преговорите. Първо имаха твърда позиция, после смекчиха и това е добре. Нещото, което ни притеснява, е, че Борисов поставя ултиматум“, каза Михал Камбарев от ПП-ДБ в "Лице в лице" по bTV.

„Бойко Борисов в прав текст казва: „Аз ще ви дам това, което ние мислим, че е правилно - как да се управлява България, след като Денков подаде оставка, и ще имаме два дни да решим ще има ли кабинет, или не.“ Това е притеснително, понеже още на 20 февруари дадохме меморандума и пожелахме да говорим. После на 27 февруари бе изпратена покана на Борисов, още няма отговор“, каза още той.

Камбарев коментира и предложението на ГЕРБ да се смени министърът на отбраната Тодор Тагарев.

„Моето мнение е, че той си върши работата“, заяви той.

Депутатът заяви, че е важно регулаторите да са независими. В меморандума, написан от ПП-ДБ, е заложено да не се избират ярки политически фигури.

„С всеки изминал ден се убеждавам колко ключово е да сложим независими хора в тези регулатори“, каза Камбарев.

Той обясни, че е бил на изслушването на Ивайла Бакалова и Веселин Денков в парламентарната комисия за дейността на Мартин Божанов-Нотариуса и там за пореден път се е убедил в това.

„Важно е да не виждаме случаи като Ивайла Бакалова и съдии като Цариградска. Ако не направим регулаторите независими, тази държава няма да тръгне напред“, смята Камбарев.

„Това е игра на думи и игра на преговори“, коментира той поставения от Борисов краен срок за преговори 8 март.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14