Свят

Рядко признание за провал: Ким Чен Ун заяви, че го е срам и съжалява

   
Рядко признание за провал: Ким Чен Ун заяви, че го е срам и съжалява

Ким Чен Ун призна, че изпитва чувство на срам и съжаление за пренебрегването на селската икономика на Северна Корея, рядък израз на провал от страна на върховния лидер на земя, която обикновено се представя като безупречен рай.

Той откриваше проект за изграждане на фабрики в севернокорейските региони, които, призна той, изостават от столицата Пхенян по отношение на развитието.

"Не мога да потисна огромната си емоция при мисълта да предоставям помощ на милиони хора във всеки град и окръг в провинцията", каза той, според бележки, публикувани в Rodong Sinmun. "Но от друга страна, честно казано ме е срам и съжалявам, че едва сега започнахме."

Говорейки на церемония по първата копка в окръг Сонгчон, североизточно от Пхенян, Ким каза: "Създаването на регионални индустриални фабрики, оборудвани с модерно оборудване и производствени линии във всеки град и окръг на страната през следващите десет години, е наистина голяма революция с огромни епохално значение... Ние се протягаме мощно, за да направим крачка към грандиозна промяна в селската индустриална революция.“

"Политиката за регионално развитие 20 × 10" беше представена миналия месец и има за цел да създаде модерни фабрики в поне 20 отдалечени окръга всяка година през следващото десетилетие.

Северна Корея изпитва хроничен недостиг на храна и след колапса на нейните икономически поддръжници в бившия съветски блок социалистическата система за разпределение, предназначена да разпределя равномерно доставките, се разпадна. Той беше заменен с комбинация от държавни раздавания и частни пазари.

Жителите на Пхенян, домът на политическия елит, са последните, които изпитват недостиг, но разказите на дезертьорите показват, че в регионите е имало лишения и дори глад.

Ким има други големи приоритети в разходите - преди всичко неговите въоръжени сили и разширяващите се ракетни и ядрени програми. Той също така обеща да построи 50 000 нови апартамента в Пхенян до края на следващата година.

Проучването на сателитни снимки разкрива, че незабелязан от обикновените севернокорейци, той също е построил огромни дворцови вили за себе си из цялата страна, включително една с частна жп гара.

Неговите предшественици почти никога не са признавали недостатъци от какъвто и да е вид, но Ким от време на време е признавал провали, обикновено по начин, който проектира образа на неговата неуморна любов и преданост към каузата за благосъстоянието на хората.

През 2020 г. той се разплака, докато говори на военен парад. "Нашият народ ми се довери високо като небето и дълбоко като морето, но аз не успях винаги да го оправдая по задоволителен начин", каза той. "Наистина съжалявам за това."


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14