Икономика

ИКЕА с нова вълна от намаления на цените в България

   
ИКЕА с нова вълна от намаления на цените в България

Мисията на ИКЕА е да предлага красиви, функционални и достъпни решения за възможно най-много хора. Компанията затвърждава лидерската си позиция на пазара и след като понижи цените на широк кръг от продукти през октомври 2023 г., на 1-ви март магазините в България тематично се окичиха с червено-бели постери, които оповестяват новите по-ниски цени.

Ценовите равнища на продуктите се влияят най-вече от разходите за суровини и транспорт, а когато компанията наблюдава подобряване на условията във веригите за доставки, това съвсем естествено се отразява и в политиката на ценообразуване.

Да предлагаме продукти на по-ниски цени, без да правим компромис с качеството, формата, функцията и устойчивостта, е нашият начин да подкрепим потребителите, особено във времена, в които те са изправени пред финансов натиск. ИКЕА има мащаба и възможността да удържи на продължаващите икономически предизвикателства в глобален план, но и още по-важно – да продължава да развива бизнеса си“, споделя Васил Василев, мениджър “Асортимент” в  ИКЕА България.

След намалението на цените от октомври 2023 г., втората вълна включва още над 400 единични продукта. Така общо над 1200 предложения от асортимента вече са на трайно по-ниски цени.  Често тези продукти влизат в комбинация в редица други артикулни кодове и така реално намалените продукти са много повече.

Намаленията варират от 5% до 20%, като обхващат продукти от различни категории. Целта ни е да постигнемвъзможно най-достъпни нива на предложениятатака че клиентите ни да са уверени в изгодния избор в ИКЕА и по естествен начин да могат да реализират повече идеи за своя дом“, допълва Васил Василев.

Сред предложенията се включват дивани ANGERSBY и SÖDERHAMN, мебели за дневна FJÄLLBO, офис столове MARKUS и FLINTAN, най-популярната серия спално бельо DVALA, LED крушки SOLHETTA, съдове за готвене и сервиране, органайзери и много други.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14