Новини

Румен Радев: Искам да видя повече от Тагарев

   
Румен Радев: Искам да видя повече от Тагарев

Държавният глава Румен Радев участва в третото издание на дипломатическия форум в Анталия по покана на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Темата на международното дипломатическо събитие тази година е посветена на насърчаването на дипломацията, като средство за преодоляване на кризите.

"Важното е, че участието на България в този дипломатически форум е израз на нашето общо разбиране, че колкото и да са дълбоки противоречията, колкото и изострени да са конфликтите в нашия регион, постигането на тяхното устойчиво разрешаване, е възможно само със средствата на дипломацията", заяви Румен Радев пред журналисти.

"Ескалацията на войната в Украйна расте, тя се развива. И какъв може да бъде изходът? При всички възможни изказвания, които слушам от световни лидери, не можем в никакъв случай да взимаме решения, които могат да доведат до разрастване на този сблъсък".

Президентът посочи, че стигне ли се до ядрено оръжие - "всичко губи смисъл".

По отношение на плануваната на 8 март ротация, Румен Радев каза, че напоследък наблюдава странни критерии за оценка на министри.

"За Тагарев казват, че той трябва да освободи поста, защото той не прави достатъчно за Украйна, което е висша форма на нихилизъм".

"Кога ще попитат българите дали харесват Тагарев и какво прави той за сигурността в страната?", обърна се Радев към некоалиционните лидери.

Президентът акцентира, че иска да види повече от министъра на отбраната.

"Аз искам да видя министър на отбраната, който ще работи приоритетно за сигурността на страната ни", категоричен беше Радев.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14