Новини

Държавният авиационен оператор подписа договор за доставка на гориво

   
Държавният авиационен оператор подписа договор за доставка на гориво

„Държавният авиационен оператор (ДАО) няма да спре да изпълнява полети заради липса на гориво. С тази тема се спекулира, като в публичното пространство се разпространява некоректна и изкривена информация, за да се всява паника”. Това коментира министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

„ДАО вече подписа новия договор за доставка на авиационно гориво с Shell&MOH Aviation. Съгласно условията на контракта цената за тон е сходна с тази на предишния доставчик”, се казва още в изявлението.

По-рано през деня министър Гвоздейков подчерта, че изискванията на европейското законодателство, отнасящо се за доставките на горива от производители с руско участие, се спазват стриктно. „Днес изтече срокът на дерогацията. Вече руско гориво не може да се използва и няма как да бъде доставено“, поясни Георги Гвоздейков.

На 29 февруари 2024 г. изтече договорът на Държавния авиационен оператор с „Лукойл Ейвиейшън България“ ЕООД за доставка на авиационно гориво. „Своевременно сме осигурили нов доставчик и не съществува риск ДАО да не може да изпълнява своите полети“, посочи министър Георги Гвоздейков.


Анкета

Вярвате ли, че ще се стигне до ротация?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14