Свят

Американската армия ще доставя храна и лекарства в Ивицата Газа

   
Американската армия ще доставя храна и лекарства в Ивицата Газа

Американската армия ще доставя храна и лекарства в Ивицата Газа. Това обяви президентът Джо Байдън, след кървавия хаос, който стана край конвой с хуманитарна помощ в четвъртък. Планът на американската армия е да доставя продуктите по море. Хуманитарната помощ влиза в Ивицата Газа много трудно - чрез камиони или пакети, пускани от въздуха. По изчисления на ООН над половин милион души са в непосредствена опасност от глад и жажда.

Хилядите цивилни жертви на израелската операция в Газа се превръщат във все по-голям проблем за американския държавен глава Джо Байдън. Половин година преди изборите за президент, значителна част от избирателите на демократите не искат страната да продължава безрезервно да подкрепя Израел.

“Президентът току-що обяви, че Съединените щати ще започнат да пускат хуманитарна помощ от въздуха, заедно с международните ни партньори, най-вече Йордания. Също така удвояваме усилията да отворим хуманитарен коридор по море. Надяваме се скоро да започнем да доставяме помощ по този начин, при това в големи обеми”, заяви Джон Кърби, говорител на Белия дом.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14