Новини

Отбелязваме националния празник 3 март

   
Отбелязваме националния празник 3 март
  БНТ

България отбелязва Националния си празник - 3 март и 146-ата годишнина от Освобождението. По този повод навсякъде в страната се организират официални тържества и чествания.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в тържествата за 3 март на Паметника на свободата на връх Свети Никола. Желязков ще присъства на благодарствения молебен в храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка. Ритуалът ще отслужи Старозагорския митрополит Киприан и ще започне в 9:30 ч.

В 11:00 часа пред Паметника на Незнайния войн в София ще се проведе военният ритуал по издигане на националното знаме. На церемонията ще присъства министър-председателят Николай Денков.

Тържественото отбелязване на Националния празник и 146 години от Освобождението на страната на връх Свети Никола ще започне в 11:30 ч. Председателят на парламента ще произнесе слово пред Паметника на свободата.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова също ще участват в тържественото отбелязване на Националния празник. На връх Свети Никола Радев ще отдаде почит пред паметта на българските опълченци и воини, загинали за свободата на България и ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 11:50 часа президентът ще произнесе слово.

От 18:30 часа на площад "Народно събрание" в София ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18:40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участват още вицепрезидентът Илияна Йотова и премиерът Николай Денков. Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност в София. Тържествената заря-проверка ще бъде излъчена на живо по Българската национална телевизия.

По-късно президентът ще бъде домакин на традиционния официален прием по случай Националния празник в Централния военен клуб в София.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14