Свят

Ниагарският водопад отново ще грейне в бяло, зелено и червено

   
Ниагарският водопад отново ще грейне в бяло, зелено и червено
  bTV

За четвърта поредна година екипът на Генералното консулство на България в Торонто организира осветяването на Ниагарския водопад в цветовете на българския трибагреник по случай 3 март. То ще започне в 22 ч. местно време, съобщи генералният ни консул в Торонто Велислава Панова. 

В провинция Онтарио отбелязването на Националния празник на България ще продължи и на 4 март, когато от 14 ч. пред сградата на общината в град Ниагара Фолс на специална церемония ще бъде издигнато българското знаме.

Като част от планираните събития българското знаме ще бъде издигнато и пред сградата на парламента на провинция Онтарио от 12:15 ч. на 6 март.

Националният ни празник ще бъде отбелязан и в провинция Британска Колумбия, където в цветовете на българския флаг ще бъдат осветени сградата на общината във Ванкувър и най-старият мост в града – „Бурард бридж“.

В столицата на провинция Албърта – град Елдмънтън, в бяло, зелено и червено ще бъде осветен „Хай левъл бридж“, а в град Калгари трибагреникът ни ще бъде издигнат  пред сградата на общината.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14