Анализи

Янкулов: Логично е доказателства, касаещи главния прокурор, да не са във властта на негови подчинени

   
Янкулов: Логично е доказателства, касаещи главния прокурор, да не са във властта на негови подчинени

„Веществени доказателства, касаещи главния прокурор, повече от логично е да не се намират във фактическата власт на прокурори, които са му малко или много подчинени”. Това каза в студиото на „Здравей, България” адвокатът и старши правен експерт в Антикорупционния фонд Андрей Янкулов.

Коментарът му е по повод опасения, че може да изчезнат доказателства за корупция и влияние в съдебната система. Те са били събрани от имоти на Петьо Петров-Еврото в България и Гърция. Тези от Гърция са в Софийската районна прокуратура, твърди Янкулов, а тези от България – във Върховния касационен съд.

„Последната информация е, че съдия Талева, която е прокурор по разследване на главния прокурор или негов заместник, ги е изискала от СГП”, допълни правният експерт в Антикорупционния фонд. Според Андрей Янкулов „съществуването на някакви нормативни правила за боравене с веществени доказателства не е гаранция, че проблеми с тях при самото им съхранение не могат да възникнат”. По думите му не е невъзможно нещо да изчезне, да се повреди или да бъде заменено.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14