Шоу

Първи гей брак в Гърция

   
Първи гей брак в Гърция

В Гърция беше регистриран първият брак на първата еднополова двойка в съответствия с новия закон. Продължават реакциите срещу приемането му от страна на църквата.

Първата гей двойка сключи официален брак в Атина,след като парламентът прие новия закон за гей двойките. Двамата мъже, които от години живеят заедно и са осиновили три деца, вече са официално семейство, а не "съжителстващи лица". Премиерът Мицотакис се свърза по телефона с новото семейство и им честити брака, съобщават от правителството. Законът беше приет с подкрепата на част от опозиционните депутати. Народните представители гласували закона, не са посрещнати добре в църквата. Има случаи на изгонване на някои от тях от литургия,както реагира митрополитът на Коринт. 

От манастирите в Света гора също заявиха, че депутати, гласували закона не са желани за поклонение там. При появата на депутат на литургия реагират и богомолците в църквите, а духовниците прекратяват литургията до напускане на депутатите.

Подкрепата на закона от социалистите доведе до спад на доверието в партията, показват последните проучвания на общественото мнение. Засилва се подкрепата към партиите, които гласуваха против браковете на еднополовите двойки.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14