Шоу

Жълт код за обилни дъждове в 9 области на страната

   
Жълт код за обилни дъждове в 9 области на страната

Днес ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи от дъжд. На места в Източните Родопи и югоизточните райони валежите ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух.

Жълт код за валежи е обявен за редица области. Това са: Благоевград, Бургас, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол.Това съобщават от НИМХ.

Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса.Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600 m - от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 m ще е около 4 градуса, на 2000 m - около 0 градуса.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд и с намалена видимост. След обяд главно по южното крайбрежие ще завали дъжд, на места и с по-значителни количества. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 8-11 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е значително по-ниско от средното за месеца.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14