Новини

Денков за предложеното споразумение: Добро начало за преговори

   
Денков за предложеното споразумение: Добро начало за преговори

Премиерът Николай Денков каза, че ще коментира предложеното от  ГЕРБ коалиционно споразумение, след като го прочете, но уточни, че вече има предложен документ на масата и това е добро начало за преговори:

"Проведохме с г-жа Габриел разговори, но както винаги досега сме казвали и двамата, крайния резултат ще го видите, когато всичко е поставено на масата. Никой от нас няма желание да представя негова версия на нашата дискусия, защото това само ще попречи да достигнем до позитивен резултат. За нас е ключово да се дефинира как ще продължат реформите. Изборът на ключовите лица ще бъде направен по начин, който ще бъде убедителен за обществото и ще постави нови стандарти на управление, на правосъдна система, на антикорупционна комисия, регулатори".  
Вицепремиерът Мария Габриел коментира, че е важно да бъде запазен конструктивният диалог между нея и Николай Денков, а за поделянето на министерствата каза, че преди да се отговори на въпроса кой ще е министър, са важни други два въпроса - какво и как.

"Много ясна посока, много ясни реформи, много ясни принципи, много ясен механизъм на работа. След това - как, това е нещо, което ще продължим да обсъждаме и чак тогава ще дойде въпросът какви са позиции и кой е на тях. Ние с академик Денков ще направим всичко възможно - вярвам - да бъдат поставени и обсъдени въпросите, които сега си задаваме. За да не задаваме отново след време".


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14