Новини

Николай Денков: Правителството ще продължи да работи по важните приоритети

   
Николай Денков: Правителството ще продължи да работи по важните приоритети
  bTV

Правителството работи и ще продължи да работи по важните приоритети – повишаването на доходите, създаване на устойчива бизнес среда и засилване на сигурността в държавата. Това каза премиерът акад. Николай Денков преди началото на правителственото заседание.
 
„Добрите обещания са спазените обещания. Това правителство удържа на дадената политическа дума и подаде оставка на деветия месец от управлението. Така изпълняваме поетия ангажимент, като налагаме и нова европейска култура в партийните взаимоотношения“, каза акад. Денков.
Той припомни, че имат правителството е дало едно по-голямо обещание на населението и бизнеса, а именно, че „ще живеят и работят в нормална европейска държава – с по-висок стандарт на живот и закони“.
 
„МС ще приеме днес 29 точки, сред които е Програмата за подпомагане на българските общности, организации и инициативи в чужбина. Това са дейности, които не само подпомагат нашите сънародници, но и развиват връзките с тях“, уточни още акад. Денков.
 
Той допълни, че ще бъде увеличен бюджета на Министерство на здравеопазването, като допълнителните пари ще отидат за БЧК. Повече средства ще бъдат одобрени и за общините, за да се осигури информация за гражданите и бизнеса по европейското финансиране.  

Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14