Новини

Единодушно: Парламентът прие оставката на Николай Денков

   
Единодушно: Парламентът прие оставката на Николай Денков

Депутатите в Народното събрание приеха оставката на премиера акад. Николай Денков на днешното парламентарно заседание. Това се случи с абсолютно единодушно гласуване - 216 гласа „за“.

Преди да бъде гласувана оставката на премиера на ПП-ДБ, Денков припомни какво са се договорили в некоалицията. Също така той направи и бърз отчет на свършеното до момента от Министерски съвет.

„Искаме преговорите да започнат веднага“, заяви Денков.

Кабинетът и министър-председателят бяха остро критикувани от депутатите в Народното събрание относно постигнатото до момента.

Цончо Ганев от „Възраждане“ нарече правителството „неможачи“ и призова за трайна оставка, а не ротация. Георги Свиленски не остана доволен от това, че премиерът Денков напусна залата на НС. Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ каза, че оставката е закъсняла с 9 месеца, но правителството е постигнало основната си цел – да изпере Бойко Борисов.

Корнелия Нинова от БСП заяви, че целта на регулаторите е да станат бухалки и инструменти за упражняване на власт и отнемане на бизнеси. Тя определи управлението като порочно. Нинова допълни още, че от левицата ще гласуват за оставката на правителството с надеждата това да доведе до нови избори.

Изказване имаше и от Кирил Петков, който заяви, че всяко едно споразумение е обещание. По думите му Николай Денков е единственият премиер, който си дава оставката, защото е обещал.

Депутатът Явор Божанков обвини партия „Възраждане“ в „спойка“ с Русия. Той каза още, че опозицията не може да формулира алтернатива на правителството.

Припомняме, че след Национално събрание във вторник ГЕРБ представи свое предложение за Споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание с ПП-ДБ, както и Механизъм за взимане на решения. От партията предлагат след края на тази година ротацията да става не на 9, а на 15 месеца. ГЕРБ не отстъпи и настоя Мария Габриел, освен премиер, да продължи да бъде външен министър.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14