Анализи Новини

Министрите още не са запознати с оценката за работата си

   
Министрите още не са запознати с оценката за работата си

Кои министри ще запазят постовете си след евентуалната ротация на премиерите в правителството? Според финансовия министър Асен Василев промените в състава на кабинета ще бъдат минимални. След заседанието на Министерския съвет темата коментираха и други негови колеги. Министърът на икономиката в оставка Богдан Богданов каза, че не е запознат с оценката за работата си. Дали ще запази поста си след евентуалната ротация в кабинета?  

"Очаквам оценка от самия министър-председател. Преговори винаги трябва да има, независимо в каква ситуация се намираме, така че е важно да запазим спокойствие, преговорите да минат и оттам нататък да е ясно кой какво ще прави".  Дали ще запази поста си не коментира и министърът на транспорта Георги Гвоздейков: 

"Моят бележник с оценката остава вкъщи и не мога да задоволя вашето любопитство. Всичко си е както и преди, продължаваме си работата до решение на Народното събрание". Министърът на земеделието Кирил Вътев не се вълнува дали ще остане ли на поста: 

"Върша си работата все едно, че няма ротация". Министърът на спорта Димитър Илиев смята, че кабинетът си върши добре работата. Той коментира и критиките към работата му от страна на лидера на ГЕРБ: 

"Всеки има право да критикува. Докато не стане ясен съставът на новото правителство, ние ще работим по начина, по който сме го правили досега".  И министърът на отбраната Тодор Тагарев отхвърли критиките на партньорите в управлението по темата за забавената военна помощ на страната ни за Украйна:

"Това с БТР-ите и ръкавиците е абсолютно несериозно. Аз съм претръпнал към атаките от ден първи откакто съм министър. Оценки още не сме получили. Имах една среща с г-жа Габриел, тя поиска да ѝ изпратим информация по различни въпроси, което сме направили. Ще се чуем скоро". Един от критикуваните от лидера на ГЕРБ министри – този на финансите - Асен Василев каза, че ведомството му е изпълнило всичко заложено в програмата за 9 месеца управление. Коментира и критиките на Бойко Борисов към работата му:  

"С работата си като финансов министър съм доказал, че каквото сме написали в бюджета, се е случило. Не виждам защо или как бих подхлъзнал някой. Не бих коментирал господин Борисов, по-добре него питайте за критиките. Що се отнася до критики, свързани с това как се назначават хора, има си институционален ред". На въпрос на БНР дали очаква да бъде част от кабинета при евентуалната ротация, той отговори, че това ще зависи от Народното събрание. 

"Най-важното нещо по време на преговорите е как ще заработят регулаторите". 


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14