Икономика

Ще привличаме германци за здравен туризъм, България е в здравните им каси

   
Ще привличаме германци за здравен туризъм, България е в здравните им каси

"България предлага висококачествен здравен туризъм, който обединява медицински СПА, СПА, уелнес, таласо и медицински туризъм. Имаме над 600 минерални източници като 75%от тях са с температура от 37 до 101 градуса по Целзий", заяви министър Зарица Динкова по време на форума „Висококачествена дестинация за здраве, възстановяване, почивка и лечение със сътрудничеството на германски здравни каси“, който се проведе в рамките ITB в Берлин, съобщиха от Министерството на туризма.

"България е в Шампионската лига на СПА туризма в Европа" каза д-р Сийка Кацарова – вицепрезидент на Европейската СПА асоциация и председател на Българския съюз по балнеология и СПА.

Официалният представител на BUBSPA в Германия Кармен Щрук представи възможностите за здравен туризъм в България. Страната ни е включена в системата на Асоциацията на публично-частните здравни каси в Германия, което дава възможност на завноосигурените немски граждани да възстановяват средствата си за превенция и профилактика, похарчени у нас.

"Бързата и точна диагностика от специалистите в България, квалифицираният персонал, чудесната база и богатите възможности за туризъм извън хотелите в България представляват изключителна възможност за немските граждани", заяви Чила Мезоси, главен секретар на ЕСПА.

На събитието присъстваха представители на туристически компании, специализирани в областта на здравния туризъм: FitReisen и SpaТravel; представители от застрахователните компании IKK Берлин Бранденбург и BKK; експерти и водещи инвеститори от туристическия бранш в България. Презентацията бе отразена и от най-голямата специализирана немска медия в туристическия бранш.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14