Свят

Мъск няма да предоставя финансова подкрепа за президентската кампания в САЩ

   
Мъск няма да предоставя финансова подкрепа за президентската кампания в САЩ

Илън Мъск, американският милиардер, заяви в сряда в платформата "X", известна преди като "Туитър", че няма да осигури финансова подкрепа за президентската кампания в САЩ, предаде News.bg.

"Искам да бъде ясно, че не дарявам пари на нито един от кандидатите за президент на САЩ", написа той.

Припомняме, че по-рано Мъск направи остро изявление към властите в страната относно ситуацията по южната граница.

"Възможността да изхвърлите документите си за самоличност (от всяка държава), да преминете през южната граница и да поискате убежище превърна Америка в убежище за най-лошите престъпници в света!", написа той.

Темата бе коментирана от бившия президент републиканец Доналд Тръмп, който беше силно критичен към граничната политика на своя наследник от Демократическата партия Джо Байдън и броя на нелегалните имигранти, преминаващи в САЩ.

Тръмп и Байдън посетиха в един ден границата.

Относно хода на самите избори, Ники Хейли прекрати борбата си за Белия дом, гарантирайки, че Тръмп ще бъде кандидатът на републиканската партията на изборите през ноември.

Хейли, бившият губернатор на Южна Каролина и посланик на Тръмп в ООН, когато той беше президент, направи съобщението в реч в Чарлстън ден след във вторник, когато Тръмп я победи с 14 от 15 конкурса за номиниране на Републиканската партия.

"Дойде моментът да прекратя кампанията си", каза Хейли. "Не съжалявам."

Тя каза, че е вероятно Тръмп - който многократно омаловажаваше нейната кандидатура - да бъде кандидатът на републиканците, но не го подкрепи.

Тръмп и Байдън спечелиха Супер вторника.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14