Анализи

BILD: Свалянето на Путин няма да доведе до демокрация в Русия

   
BILD: Свалянето на Путин няма да доведе до демокрация в Русия

Вероятното сваляне на руския президент Владимир Путин няма да доведе до демокрация в Руската федерация. Това пише политическият коментатор Петер Тиеде в колонката си за BILD.

Коментирайки смъртта и погребението на руския опозиционер Алексей Навални, той отбеляза, че майка му не може да погребе сина си по начина, по който иска, а съпругата и децата му не могат да се сбогуват с него на гроба.

"В страната на Путин не си свободен дори след смъртта. Да, Навални беше последният по рода си. Путин го елиминира. Новият лидер на опозицията трябва първо да порасне или да излезе от ГУЛАГ", пише анализаторът.

В същото време, по думите му, "няма почивка за лидера на Кремъл“, защото той трябва да се страхува от убийство по примера на други тирани.

"Военните няма да могат – или няма да искат – вечно да се обясняват заради планините от тела на млади войници, които се връщат от Украйна. Натискът на майките и вдовиците е много голям. Всяка пропаганда е нищо в сравнение с полетата гробове.Но дори свалянето на Путин няма да доведе до демокрация.Само до нова форма на тирания.Тогава има надежда,че на улицата ще има някой готов да поведе група,за да пробие последователността на деспотите през вековете“, заключва Тиеде.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14