Анализи

Демерджиев: Целта на акцията с Червения пират е да отвлече вниманието и да се мълчи за Нотариуса и Пепи Еврото

   
Демерджиев: Целта на акцията с Червения пират е да отвлече вниманието и да се мълчи за Нотариуса и Пепи Еврото

"Месец след убийството на Мартин Божанов няма никакви резултати. Намеренията, които се изразиха непосредствено след убийството, очевидно са празни приказки. Комисиите в НС и ВСС го показаха. Гешевщината остава в Съдебната палата, същия маниер показва Борислав Сарафов. Мълчи надменно и говори единствено, когато трябва да изнесе полезна за него информация", заяви бившият вътрешен министър Иван Демерджиев пред Bulgaria ON AIR.

Визирайки изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, бившият шеф на МВР посочи: Човек, за когото има изтекла информация, че е възможно да е бил съпричастен към някоя от двете групи, трябва да се оттегли поне временно от поста, за да позволи да се проведе обективно разследване.

"Не мисля, че във временната комисия ще се разреши този въпрос. Трябва да се разреши в прокуратурата. Нито МВР, нито Министерството на правосъдието правят необходимото да отговорят на различни въпроси. Темата за Мартин Божанов е много чувствителна за вътрешния министър. Не изнася важна за обществеността информация, не отговаря на важните въпроси, това е смущаващо", подчерта Демерджиев.

Според Калин Стоянов няма данни Сарафов е да съпричастен към кръга "Осемте джуджета", той влезе в противоречие с директора на ГДБОП по тази тема, изтъкна бившият шеф на МВР.

Демерджиев настоя, че МВР и прокуратурата дължат отговор на въпроса имало ли е теч на информация.

"Очевидно целта е не Божанов да излезе пред съдебната власт и да каже какво реално се е случвало, а някой друг да ни поднесе друга версия. Страшно е, че по такъв начин се затваря устата на такъв свидетел, който е участвал в тези процеси", коментира бившият вътрешен министър.

По думите му ни засипват с маловажна информация: В тези клубове, дали се влиза с карти или не, се извършва нерегламентирана дейност, която води до това да е възможно да се повдигат обвинения на хора с мними свидетели и мними доказателства, а други хора да си платят и да избегнат наказание.

Според Демерджиев целта на акцията с "Червения пират" е била да отвлече вниманието и да се мълчи за Нотариуса и Пепи Еврото.

"Пепи Еврото трябваше да е изправен пред правосъдието. Да извадиш на повърхността скитник и да твърдиш, че този човек е заплашвал магистрати, това е изключително цинично", заяви гостът.

 


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14