Справочник

До 18° в неделя, захлаждане през новата седмица

   
До 18° в неделя, захлаждане през новата седмица

Сравнително топли почивни дни ни очакват след захлаждането на женския празник. Ново застудяване обаче предстои след уикенда - във вторник и сряда. Минималните температури на 8 март ще бъдат от 2 до 7 градуса,

в Добруджа до 0-1 градуса 

Студеният въздух, обхванал страната, постепенно ще се затопля. Сутринта валежите в югозападните райони ще спират. Облаците ще се разкъсват и следобед ще има слънчеви часове. Над Рила и Пирин ще има разкъсана облачност. Вятърът от североизток ще е слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще се покачат до 7-12 градуса, в североизточните и югозападните райони - до 14 градуса. Това прогнозира шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков. Минималните температури в събота отново няма да са високи - от 0 до 5 градуса, а в Добруджа и в Софийското поле до -1. Облаците обаче, както и в събота, ще започнат да се разкъсват през деня и ще има слънчеви часове. Максималните стойности за събота ще са от 11 до 15 градуса, по Черноморието до 10-11 градуса. Над Рила и Пирин се очаква разкъсана облачност. В неделя не се очаква съществена промяна в минималните температури. Те ще са от 2 до 7 градуса, в Добруджа и в Софийското поле до 0-1 градуса. През деня ще бъде ветровито с увеличение на облаците от запад.

Късно следобед и през нощта в западните райони ще превали дъжд

Максималните температури вече ще достигнат 13-18 градуса, а по Черноморието - 11-12 градуса. В понеделник се очакват по-интензивни валежи в южните и в източните райони. Във вторник и в сряда ще се понижат чувствително температурите, в Дунавската равнина и в Добруджа ще превали дъжд и сняг, а в южните райони дъжд. В Рила и Пирин ще вали пролетен сняг.

Идеален уикенд за ски

Идеални условия за зимни спортове ще има по високите части на планинските курорти. Неголемите, но чести валежи от сняг през последната седмица със сигурност ще удължат удоволствието на любителите на ските, особено на пистите, които имат добра основа, подсилена и с изкуствен сняг. На Банско температурите утре и вдругиден ще са от -2 до 2 градуса. Южният вятър в неделя ще топи от снега над 2000 метра. Остава голяма и лавинната опасност, предупреждава Петър Янков.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14