Новини Свят

Байдън: Ако страната ни се отдръпне от Украйна, Европа е изложена на риск

   
Байдън: Ако страната ни се отдръпне от Украйна, Европа е изложена на риск

Свободата и демокрацията са атакувани както вътре в страната ни, така и в чужбина, обяви американският президент Джо Байдън в годишната си реч пред Конгреса "За състоянието на съюза".

Владимир Путин напредва, а Украйна може да се защити с още помощ, подчерта Байдън и изказването му беше посрещнато с овации, съобщава Би Би Си. 

Американският държавен глава също обеща, че Съединените щати имат траен ангажимент към НАТО и европейската сигурност. Ако страната ни се отдръпне от Украйна, Европа е изложена на риск, категоричен беше Байдън.

В очакване на речта на Джо Байдън стотици демонстранти, които настояват за примирие в Газа, блокираха улици във Вашингтон. Те издигнаха плакати с надписи "Наследството на Байдън е геноцид". Част от протестиращите са се опитали да блокират колоната с автомобили на държавния глава, заради което се е наложило тя да мине по друг маршрут към Конгреса. 

ООН предупреждава, че една четвърт от населението на ивицата е изложена на риск от глад. Очаква се да има временно пристанище за транспортиране до сушата на доставките от корабите в морето. Те ще отплават от Кипър, където ще се осъществяват израелски проверки за сигурност, посочва Би Би Си.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14