Икономика

Зарица Динкова плаща на в. 24 часа, bTV, Нова, БНТ и на туроператори да я защитават

   
Зарица Динкова плаща на в. 24 часа, bTV, Нова, БНТ и на туроператори да я защитават
  google

Министърът на туризма в оставка Зарица Динкова плаща дебели сметки от парите на данъкоплатците на медии и туроператори да я защитават, за да остане на поста след ротацията. Тя е осигурила средства на в. "24 часа", БНТ, bTV, Нова телевизия, сайта "Актуално" и някакъв измислен bgtourism, разкриват пред "ПИК" представители на туристическия бизнес. 

Порция от 30 000 лв. е получил в. "24 часа", който ревностно всеки ден пуска статии в нейна защита, обясниха служители на Министерството на туризма. По толкова са получили "Актуално", а през фирми и bgtourism, които не спират с хвалебствията по нейн адрес. Телевизиите са грабнали по 1 млн. лв. и не споменават, че най-големите туристически организации искат нейната оставка. bTV, Нова тв и БНТ мълчат по темата.

На това му се казва нов морал в политиката и промяна, а практиката е същата като от времето на Николина Ангелкова.

Извън медиите Зарица Динкова е раздала 5 млн. лв. на туроператори, които да рекламират България в чужбина. И още 300 000 лв. на Асоциацията на туроператорите. Те сега я хвалят постоянно в позиции до медиите. Стожерите "24 часа" и "Актуално" веднага взимат мнения и интервюта. 

Най-отявлен защитник на Динкова е шефът на "Албена" АД Красимир Станев. Той иска тя да остане министър и подклажда определени кръгове да я подкрепят. Станев обаче е в конфликт на интереси, защото негов туроператор  - "Фламинго турс", е взел пари от министерството за реклама, твърдят служители. Сумата е към 500 000 лв. Освен това Динкова и Станев били в много близки отношения. Той дори ходи по туристически борси с нея.

Явно е време прокуратурата да се самосезира за харченето на държавна пара и за конфликт на интереси при министър Зарица Динкова.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14