Новини

Митничарят на Мартин Нотариуса Наско Атанасов в нова схема за 1,8 млн. лв.

   
Митничарят на Мартин Нотариуса Наско Атанасов в нова схема за 1,8 млн. лв.

Митничарят Наско Василев Атанасов от Митническо бюро-Драгоман и съпругата му Кристина Александрова Дойчинова, осветени като част от кръга на екзекутирания лобист Мартин Божанов – Нотариуса, лъснаха в нова схема за ликвидиране на работеща фирма и незаконното получаване на активи чрез нечисти игри с управителка на фирма, неколцина адвокати, арбитри и други „честни бизнесмени“ от ромски произход, съобщава Narod.bg.

Вече гръмна в медиите, че Наско Атанасов слага ръка на имоти за десетки милиони с ромски НПО-та благодарение на никому неизвестния, но достатъчно услужлив Арбитражен съд при Европейската юридическа палата.

В поредната криминална история отново се забърква арбитраж – този път Софийският арбитражен съд към Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж”, като целта е присвояване на 1 800 000 лева, гласи сигналът до narod.bg.

СХЕМАТА

В началото на 2024 г. е постановено ново, много по-скандално решение срещу „Брилиант Инвест Пропърти“ ООД. Припомняме, че Дойчинова е съдружник и управител в „Брилиант Инвест Пропърти“ ООД заедно с Кристина Владимирова Борисова и Силвия Михайлова Гагова, като мажоритарен дял има „Нико 99 – Йорданка Тодорова“ ЕООД, ЕИК 201059174.

В свободното си време пък митническият служител Наско Василев Атанасов се явява на общи събрания на фирма „Брилиант Инвест Пропърти“ ООД като пълномощник. Същото дружество вече попадна под ударите на имотната мафия.

Новото скандално арбитражното решение срещу ООД-то е постановено по вече обиграната и изпипана схема от поредния напълно неизвестен „арбитражен съд“ – Софийският арбитражен съд към Сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” за сумата от над 1 800 000 лв.

Делото е образувано по молба на „Пропърти Асистънс Къмпани“ ЕООД, ЕИК: 202176910, представлявано от управителя Виден Валентинов Виденов. Проверка в публичните регистри сочи, че смуглият бизнесмен Виденов е управител на над 30 фирми, които придобил в последните 2 години.

„Бизнесменът“ придобил дружеството-ищец по арбитражното дело, което не е имало никаква дейност и чийто капитал е продаден по номинал, и преместил седалището му от София във видинското село Новоселци няколко дни преди да „сключи“ с „Брилиант Инвест Пропърти“ ООД поредния скандален договор.

По делото е представен „сключен“ от „Пропърти Асистънс Къмпани“ ЕООД договор за „Изпълнение на инженеринг – проектиране, авторски надзор и строителство“, от 14.09.2023 г.

Съгласно този договор неизвестната фирма от видинско село с 2 лева капитал се е задължила да построи склад от над 5000 кв.м в имотите на ощетеното дружество в ж.к. „Люлин“ на стойност от близо 10 000 000 лв.

Представен е и фиктивен отказ от „Брилиант Инвест Пропърти“ ООД да изпълни този договор „поради затруднения“, поради което дружеството се е „задължило“ да плати близо 1 800 000 лв. неустойка за отказа си!

Ясно е, че такъв договор никога не е бил сключван и отново става въпрос за подправка на подписи, неправомерно използване на лични данни и т.н. – все престъпления, до болка известни на героите – митничарят Наско Василев Атанасов и жена му.

„Брилиант Инвест Пропърти“ ООД никога не е уведомявано за съществуването на ВАД № 3/2023 г., нито за съществуването на „договор“, нито за постановеното срещу него решение за фиктивни вземания на „кредитор“ на обща стойност от над 1 800 000 лв.

Видно от документите по делото арбитражното производство е водено без участието на ответника в него и въз основа на арбитражна клауза в договор, който дори от посоченото в самия него и публично достъпната информация в Търговски регистър и регистър на ЮЛНЦ (ТРРЮЛНЦ) не е подписан от законен представител или пълномощник на „Брилиант Инвест Пропърти“ ООД.

Арбитърът към „арбитражния съд“ – Георги Петров Спасов е провел напълно нередовно арбитражно производство, без да даде възможност на ответника да се защитава, както и при липса на валидно сключена арбитражна клауза. Не е ясно и защо делото се е развило пред едноличен решаващ орган и ответникът не е имал никаква възможност да сочи арбитър, разкри източникът на Narod.bg.

След като случаят бе сведен до знанието на СДВР и лицата, участвали в развилото се „арбитражно производство“ били разпитвани, стана ясно, че от мистериозния Софийски арбитражен съд към сдружение „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” е подадена молба да не се издава изпълнителен лист по представеното арбитражно решение!

Това действие е абсолютен прецедент – арбитражен съд сам да твърди пред съда, че постановеното от него решение не е годно за принудително изпълнение.

Явно арбитражният съд и длъжностните лица в него в момента се опитват да заличат следите на порочно провелата се процедура, като дали с това скандално постановено решение ще се спре дотук или сагата ще продължи, предстои да се види


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14