Новини

Денис Ризов: Имам смъртна присъда от руската мафия!

   
Денис Ризов: Имам смъртна присъда от руската мафия!
  google

„Имам смъртна присъда, издадена от руската мафия.“ Това разкритие направи в интервю за в. "Уикенд" за сефте Денис Ризов, който тези дни отбеляза 60-годишнината си. Фронтменът на култовата банда „Ахат“, дошъл на бял свят като Даниел, е убеден, че за главата му още предлагат 100 000 долара.

Бившият съпруг на Наталия Симеонова са забърква в афера с руско-българска фирма още в началото на 90-те години. Тогава той е докаран до фалит, защото изпраща стока на голяма рускафирма, но оттам не му плащат и стотинка. „Прости си ме завлякоха! Тогава, преди 30 години, това си бяха страшно много пари, равняващи се на половин милион долара днес - стандарта беше друг. Отидох да си търся моето, но се оказа, че в Русия, за да се разбереш с партньора си, трябва да дойде твоята мафия. Стана доста сложно“, спомня си Ризов пред "Уикенд".

Топ музикантът и екстелевизионен продуцент, който от години живее в Тампа, Флорида, се стреснал и от заплахите, които получил в този период. Бил предупреден, че ако продължава да си търси парите, има реална опасност да завърши като колегата си от естрадата Петър Чернев. През пролетта на 1992-ра изпълнителят на „Мъко моя“ заминава за Москва, където се надявал да уреди свои взимания за продукция на фирмата си. Вместо това Чернев става жертва на зловеща катастрофа в центъра на руската столица. Тялото на певеца е буквално размазано. И до днес се говори, че е бил убит, въпреки че вдовицата му Дора Чернева е категорична, че се касае просто за пътен инцидент.

Денис Ризов най-малко от всичко искал за себе си такъв трагичен развой на нещата. Той разказва още, че години след като изгорял с крупната сума, при него продължавали да идват яки момчета от силовите групировки, които му напомняли за определената сума за главата му в размер на 100 000 долара.

За да се отърве от премеждията, на „бащата“ на „Ахат“ му се наложило да замине чак в Америка. Още през 1994-та той успява да си осигури билет за световното по футбол и отпрашва уж на екскурзия в САЩ. „Запознах се с качествени хора и започнах да работя там. И до днес продължавам“, казва Ризов.

Музикантът, натрупал състояние като бизнесмен, не крие, че кум на сватбата му с водещата на „Море от любов“ е босът на „ВАИ холдинг“ Георги Илиев. В сватбения албум на Денис и Наталия се кътат снимки от сключването на брака им, а в гражданското до тях са Мая и Георги Илиеви, самите те оженили се наскоро. Басистът на „Ахат“ доверява, че е водил дълги разговори с Илиев. „Питал съм го защо не замине. А той казваше, че тук, в България, му харесва, приятно му е. Никога не съм виждал да прави лоши неща, но съм ставал свидетел как помага“, спомня си Денис Ризов.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14