Свят

Макрон осъди фалшивите новини, че съпругата му е транссексуална жена

   
Макрон осъди фалшивите новини, че съпругата му е транссексуална жена
  google

Френският президент Еманюел Макрон осъди "фалшивата информация и измислените сценарии" по повод слухове в социалните мрежи, че съпругата му е транссексуална жена, предаде БТА.

"Най-лошото са фалшивата информация и измислените сценарии, като хората, които в крайна сметка им вярват, ви притискат, включително и в личния ви живот", коментира президентът пред журналисти в края на церемонията по включването на правото на аборт в Конституцията на Франция.

След 2017 г. и избирането на Еманюел Макрон в социалните мрежи редовно се роят конспиративни теории, според които Брижит Макрон, родена Троньо, всъщност е транссексуална жена, чието име при раждането е било Жан-Мишел.

"Срещу този мачизъм трябва да използваме закона, правосъдната система", заяви Макрон и призова за укрепване на "дигиталния обществен ред" в социалните мрежи. Той ги определи като "прекрасно място за най-безумни прояви", но добави, че в тях - според него - все още "няма правила".

На 6 март догодина две жени ще бъдат изправени пред съда в Париж по обвинение в клевета - заради разпространяване на трансфобски слухове за съпругата на държавния глава, съобщи днес източник, запознат с делото.

През 2017 г. и 2018 г. бившата премиерка на Нова Зеландия Джасинда Ардърн и бившата първа дама на САЩ Мишел Обама също бяха обект на слухове, че са родени като мъже, припомня АФП.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14