Анализи

Иван Стамболов - Сула: Зарица Динкова се гърчи в енергийните лобита за перките

   
Иван Стамболов - Сула: Зарица Динкова се гърчи в енергийните лобита за перките

Пиар експертът Иван Стамболов - Сула направи на пух и прах министърката на туризма Зарица Динкова. Ето какво посочва той в свой анализ във фейсбук:

Откакто с все по-нарастващо мазохистично удоволствие следя политиката в България, туризмът винаги е първостепенен, стратегически сектор. Та дори преди време държаватаобяви конкурс за лого на туризма, та го спечели някакво постмодернистично изображение, нещо средно между чалма и вита баница, което трябвало да изобразява роза. При това положение резонно е да предположим, че всяка следваща управляваща сила ще подходи към туризма достатъчно отговорно, най-малкото като тури там интелигентен и компетентен министър с ясна политическа визия. Какво обаче наблюдаваме в кабинета, който безсрамно желае да се възпроизведе в почти същия състав и след „ротацията“?

„Зарица Динкова нито веднъж не защити интересите на бранша!“, написаха през седмицата в отворено писмо седемте най-големи туристически сдружения в България – Националния Борд по Туризъм (НБТ), Българска Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация (БХРА), Българска Туристическа Камера (БТК), Алианс на Туристическата Индустрия в България (АТИБ), Българска асоциация за туризъм (БАТ), Сдружението на Заведенията в България (СЗБ) и Българската Асоциация на Заведенията (БАЗ).
Напомням, че Зарица Динкова е министър на туризма. Прочу се, тъй както се прочу Сава Драгунчев с травеститското си шоу, със „спасяването“ на сухоземните костенурки по време на бедствията по Черноморието. Въобще, в това управление, дето иска да се възпроизведе и след „ротацията“, всеки си има някакъв номер, с който ще остане в историята.

„Зарица Динкова се скри при обсъжданията и гласуванията на Законопроекта за енергията от възобновяеми източници в морските пространства – се казва още в отвореното писмо на браншовите организации. – Т.нар. перки, които се плануваше да бъдат поставени в близост до брега, застрашаваха съществуването изобщо на морския ни туризъм. Подопечното й министерство опита да замажа гафа си с разтегливо становище едва след като законопроектът беше приет на първо четене… И отново се наложи туристическият и рибарски сектори да се борят за туризма и поминъка на хиляди без министъра на туризма. И да търсят директна подкрепа от парламентарните групи, пред които да представят експертиза“.
Да не би тези с перките да плащат нещо на Зарица? Да не би да се гърчи в пипалата на хищни енергийни лобита? Едва ли. Просто тя също не е в час, не знае на кой свят е и за какво става въпрос, завършва Иван Стамболов - Сула.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14