Анализи

Владислава Цариградска: Правната система у нас позволява да се влияе върху съдебните процеси

   
Владислава Цариградска: Правната система у нас позволява да се влияе върху съдебните процеси

"Спокойствието ми идва от чистата ми съвест и истината за всички съучастници в тези огромни мрежи за влияние ще излезе рано или късно. Искам да дам своя принос в разбирането как те функционират и защо са възможни. Моето спокойствие го имам въпреки бездействието на ГДБОП и опита за маскиране на вероятните други версии за източник на заплахите спрямо мен. Моята тревога е за сигурността на този човек, наричан Червения пират и справедливостта на процеса, който той ще получи. Определено не го разпознавам като източник на заплахи".

Това каза пред Bulgaria ON AIR съдия Владислава Цариградска.

Магистратът разказа, че е срещнала дръзкото поведение на кръга около Нотариуса и заплахите им след нейно интервю през септември 2019 г., в което обяснява за подписка, с която да защитят колегите си от съдебния състав, освободил предсрочно Джок Полфрийман.

"Тогава казах, че прокуратурата има властно положение спрямо съда и дадох краен пример, че може да бъде обвинена, че съм убила президента Кенеди. През 2020 г. съм охранявана 6 месеца, разследване няма. Получих заплахи и след моята теза пред ВСС на 13 февруари 2024 г. за Нотариуса и "Осемте джуджета". Опитах на колегите ми от ВСС мотивирано да обясня как се подчиняват съдиите в България", продължи Цариградска.

Тя е категорична, че правната система у нас позволява да се влияе върху съдебните процеси. Получила е и съобщение от Веселин Иванов - висш представител на администрацията на главния прокурор, да се кротне.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14