Анализи

Корнелия Нинова: По-добре е да се отиде на избори

   
Корнелия Нинова: По-добре е да се отиде на избори

По-добре е да се отиде на избори и ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да не се разберат, защото така ще е по-добре за държавата, посочи пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя предупреди, че и опитът на президента Румен Радев със създаването на нови партии, не сочи нищо добро за държавата.

"Да, когато е прав го подкрепяме. Когато вдигна юмрука бяхме първи на площада, когато не е прав, ще го критикуваме. Ние сме принципни и срещу корупция, и задкулисие ще борим навсякъде", отсече тя. Нинова призна, че не се страхуват от появата на нова лява партия, начело с Ваня Григорова.

"Ако ни е страх, отдавна да сме се отказали. Президентът направи няколко партии, а резултатът? Не оглави никоя, но поне публично ги подкрепи. Къде е Български възход сега, той създаде ПП. Под "вдигнатия юмрук и мутри вън" – стана – "прибраният юмрук и мутри вътре", и си разпределят държавата. Това ли е смисълът на политика? Опитът на президента не сочи добри резултати за държавата", аргументира се червената лидерка.

Тя е убедена, че е "по-добре партньорите да не се разберат и от сглобка да отидем към разглобка, по-добре е за България".

И обясни:

"Тази сглобка се състоя от две неща - страх и алчност. Страхът на Борисов от възмездие какво е правил през годините и алчността за постове и пари на ПП-ДБ. Те препраха Борисов, както в онова изказване, и започнаха заради алчността си да делят постове и власт през изминалите 9 месеца. Не липсва и корупция".

Лидерката на социалистите заяви, че "алтернативата е промяна на цялостния модел на управление".

"Още през 2017 г. сме заявили, че това е паралелна държава и задкулисие. За съжаление ПП-ДБ предадоха хиляди избиратели и се върнахме в изходна позиция от 2020 г. Алтернативата е да се съберем хора, които истински искаме промяна на модела. Трябва да се мине през избори. В сегашния състав на НС това не е възможно, защото промяна и мафия се прегърнаха и не виждам вариант в това НС", коментира Корнелия Нинова.

"Не е възможно БСП да влезе сега в сговор. Ние останахме единствените, които не влязохме с мафията в сговор, няма да влизаме. Да припомня, че той, Борисов, всяка партия, която е прегърнал, е унищожил – Воля, Гергьовден, ВМРО и т.н.".


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14