Новини

Спешни мерки срещу масовите сбивания искат от столични организации на заведенията

   
Спешни мерки срещу масовите сбивания искат от столични организации на заведенията

След серията инциденти в столицата, в Министерството на вътрешните работи ще се проведе среща между министър Калин Стоянов и столични организации на заведенията, поискана от бранша с настояване за спешни мерки. Очаква се в срещата да участва и столичният кмет Васил Терзиев.

Това съобщи по БНТ Атанас Димитров - председател на Регионалната структура на хотелиерската и ресторантската асоциация в София. Той беше категоричен, че исканията им не са политически.
"Става въпрос за масовите сбивания на столичния булевард "Витоша" - съответно на 6 срещу 7 март и на 8 март. По тези случаи вече има и задържани като е установено, че не става въпрос за напрежение на расова основа. За нападението на бул. "Витоша" в сряда срещу четвъртък са арестувани двама чужди граждани, които не са мигранти, а конфликтът е от личен характер", посочи Атанас Димитров.

При втория случай от петък - с нападнати студенти от Великобритания е задържан 16-годишен български гражданин, който е известен на полицията за кражби и грабежи. От МВР още в събота засилиха полицейското присъствие в най-уязвимите райони на града. След засилване на проверките, само за денонощие са задържани над 100 души, но повечето от тях след това са освободени.

 


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14