Новини

Радев към ПП-ДБ: Склонни ли сте да подкрепите първия мандат

   
Радев към ПП-ДБ: Склонни ли сте да подкрепите първия мандат

Трябва да отбележим, че последните 9 месеца вие носихте цялата отговорност за управлението. Споразумяхте се с вашите партньори да имат един представител в Министерски съвет. Осигурихте си твърда подкрепа от ДПС за промени в Конституцията. Това заяви държавният глава Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Ако се върнем 9 месеца назад, вие успяхте да сформирате управление с вашия мандат, но виждаме че сложните отношения остават. Консултациите са, за да подпомогнат процеса на сформиране на правителство, каза още президентът.
Склонни ли сте да продължите по същия път или на базата на опита, който натрупахте, сте склонни да преразгледате отношенията си с партньорите и с властта. Смятате ли, че ще има механично сливане на предложения от вас меморандум и споразумението на ГЕРБ – СДС? Или отиваме към принципно нов документ, така че да има устойчивост и предвидимост на управлението. Готови ли  сте да подкрепите първия мандат или ще опитате да повторите следващите 9 месеца месеца с ваш мандат. Най-важният за мен въпрос  е имате ли нужда от още време за тези преговори, попита Радев.

 

 


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14