Новини

Нейнски: Трябва да има правителство, но при ясни правила и пълен мандат

   
Нейнски: Трябва да има правителство, но при ясни правила и пълен мандат

„Трябва да има правителство, но при ясни правила и пълен мандат.“ Това коментира бившият външен министър и Надежда Нейнски коментира предстоящата ротация в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Гаранция на реформите е мнозинството, правителството е изпълнителната власт. Когато евроатлантическото мнозинство има яснота как ще протекат реформите, тогава много плавно ще се сменят екипите и няма да се създават сътресения, които се използват от опозицията”, поясни тя.

Нейнски добави, че според нея  партиите в евроатлантическото мнозинство нямат желание за избори.

„Демокрацията не е всичко да ти е позволено, а да има правила. Коалиционно споразумение е структуриран диалог – пак може да не доведе до резултатите, които очакваме, но все пак има правила, другото е политически кеч”, подчерта Нейнски.

Тя коментира и предстоящите избори в САЩ.

„2024 г. е годината на избори. Геополитическият контекст има огромно значение. Очевидно заявките, които Доналд Тръмп прави към момента, будят неспокойствие. При смяна на президента, ако той поиска да извади САЩ от НАТО, са му необходими 2/3 от гласовете в Сената, но това само по себе си показва, че има такъв дебат там. Владимир Путин започна войната в Украйна с идеята да промени световния ред и да наложи правила, които той е създал, тоест той има нужда да се позиционира геополитически. Ако не бъде подкрепена Украйна, НАТО ще се изправи срещу Русия. Ще са необходими много по-големи разходи за, не дай си Боже, подобна война, отколкото са нужни сега за подкрепата за Украйна”, каза Нейнски.


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14