Новини

Възраждане на консултациите при Радев: Задължително е да има предсрочни избори

   
Възраждане на консултациите при Радев: Задължително е да има предсрочни избори

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно представените партии преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство. Във вторник първи на "Дондуков" 2 отидоха представители на "Възраждане". Според тях е задължително да има предсрочни парламентарни избори.

„Винаги сме били готови да предложим вариант за управление и сме имали състав на правителство. Друг е въпросът, че няма да срещнем разбиране в този състав на НС. Безвремието, в което е попаднала нашата държава, я убива. Не може да продължаваме така”, поясни Костадин Костадинов. Според него държавата се разделя по „феодален, олигархичен модел".

„През изтеклия период се позиционирахте като опозиция на това управление. Обществото ни е наясно с критиките ви към властта”, каза президентът, обръщайки се към „Възраждане”. И призова за по-умерен тон.

„Разбирам вашите вълнения, но този начин на говорене е присъщ за парламентарната трибуна. Тук сме в друга институция”, заяви Радев.

Костадин Костадинов отправи обвинение към държавния глава.

„Вие самият също имате вина за ситуацията в държавата. Миналата година беше погазено  желанието ни за референдум за запазване на българския лев”, коментира Костадинов.

Радев отрече критиките. „Ръководя се единствено и само от Конституцията на България. Каквото вие направите в парламента, аз изпълнявам. Без решение на НС не мога да разпиша указ за провеждане на референдум. Крайно време е да се сложи край на тези спекулации”, заяви президентът.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14