Спорт

20-годишен италианец отстрани Джокович от турнира в Индиън Уелс

   
20-годишен италианец отстрани Джокович от турнира в Индиън Уелс

Водачът в световната тенис-ранглиста Новак Джокович изненадващо напусна турнира в Индиън Уелс от сериите Мастърс 1000, след като беше отстранен от играещия като лъкилузър Лука Нарди с 4:6, 6:3, 3:6. Нарди ще срещне в четвъртия кръг американеца Томи Пол.

В момента на 123-о място в подреждането на АТР, италианецът се превърна в най-слабия опонент, побеждавал Джокович на турнир от АТР 1000 Мастърс сериите или "Голям шлем". Нарди направи 6 аса в мача, завърши 16 уинъра в последния сет, срещу само два на петкратния шампион от турнира Джокович, който има 98 победи в Тура, от които 24 в Шлема. А 36-годишният сърбин не беше играл на тези кортове от 2019 г., след което не беше допуснат от американските власти заради отказ да се съобрази с американските изисквания за превенция срещу КОВИД-19.

Докато Джокович беше необичайно небрежен, Нарди беше остър при сервисите и върнатите топки, препускаше из корта и нанасяше сервизи и форхенди, за да победи 24-кратния шампион от Големия шлем. След края на мача 20-годишният италианец не можеше да си намери място от радост, след като е победил тенисист, който е бил негов идол.

"Не знам как си сдържам нервите и сега, и по време на срещата. Мисля, че се случи някакво чудо, защото аз съм едно момче на 20 години. намирам се на място след 100-ото в ранглистата и да победя Новак. Леле, луда работа е", радваше се Нарди.

Самият Джокович прие поражението доста спокойно и го обясни философски пред публиката: "Всичко е наред. Ти много добре знаеш, че това е част от спорта. Трябва да го приемеш за нормално. Понякога биеш, понякога губиш. Но повече съм изненадан от моето ниво на игра, което беше наистина, наистина лошо. А той нямаше какво да губи и показа качества, че може да стане страхотен играч", завърши Джокович.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14