Новини

Десислава Иванчева съди женския затвор в Сливен заради влошеното си здраве

   
Десислава Иванчева съди женския затвор в Сливен заради влошеното си здраве

От неправителствената организация „Зелен Младост“ съобщиха че „повече от 6 месеца Десислава Иванчева не е получавала хормоналното си лечение, чрез което се контролира размерът на микроаденомът на хипофизата ѝ (туморно образувание). За този период аденомът е нараснал.

След намеса на Омбудсмана и дълга комуникация на медицински специалисти от институцията към нея, в крайна сметка Иванчева е получила нужното ѝ хормонално лечение.
Впоследствие тя бе пусната за изследване и лечение на затруднено дишане. Оказало се, че осъдената за корупция бивша кметица е развила астма, която вероятно е придобита от влажни помещения с мухъл и плесени в ареста.

"Деси вече е с т.нар. помпичка. Състоянието ѝ трябва да се следи регулярно, но трудно и бавно стига до нужните ѝ специалисти. Лечението на разклатените ѝ зъби също е преустановено. Деси е заплашена да остане без много зъби още на 50-годишна възраст“, заявяват още от организацията.

Десислава Иванчева е осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години.

 


Анкета

Одобрявате ли Димитър Главчев за служебен премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14