Анализи

Заради мигрантите в Овча купел си налагали сами вечерен час в 20 часа

   
Заради мигрантите в Овча купел си налагали сами вечерен час в 20 часа

Вечерен час от 20 часа са си наложили сами жителите на столичния кв. "Овча купел" заради мигрантите от бежанския център в квартала. Това разказа един от протестиращите срещу чужденците там.

Той посочи, че центърът не трябва да е там. Имало стари военни обекти с отпаднала необходимост, можело да бъдат там. Хората в квартала се плашели от мигрантите. Те се движели на големи групи, не спазвали вечерния си час от 19 часа. В петък се биха по между си в центъра, а заради това гражданите излязоха на протест вчера.

Политическият отзвук обслужва добре истерията, която управляващите искат, посочи бившият шеф на Гранична полиция Валери Григоров. Това било изгодно за ГЕРБ. Така не се говорело за Нотариуса и мрежите му за влияние, създадени по времето на ГЕРБ, обясни той. И посочи, че в един от трите случая на бой с чужденци става дума за англичани.

България влезе в групата на европейските страни,  вдигнали истерията срещу мигрантите. Дори в Нидерландия темата свали премиера Марк Рюте, посочи бившият зам. външен министър Милен Керемедчиев. И добави, че ако някое управление не яхне вълната, ще последва примера на Рюте. Проблем сега нямало, бил през 2015 г., когато Ангела Меркел посочила, че ще се справим с 2 млн. бежанци.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14