Новини

Жената, пребита пред дъщеря си, иска насилникът да бъде освободен

   
Жената, пребита пред дъщеря си, иска насилникът да бъде освободен

Жената, която бе пребита пред дъщеря си, иска мъжът й да бъде освободен. Насилието бе заснето от 13-годишно им дете в дома им в Бобов дол и публикуван в социалните мрежи. Мъжът бе задържан вчера в София.

Пред Bulgaria On Air битата жена обясни, че не се е случило нищо кой знае какво и такива проблеми има във всяко семейство. Тя настоява мъжът ѝ да бъде освободен и е категорична, че никога няма да подаде жалба срещу него.

Не мога да разбера защо не иска да подаде жалба. Това каза Спаска Цветкова - майка на битата жена от съпруга си във Бобов дол. Тя обясни, че тормозът над дъщеря ѝ е системен и е от години. Побоят беше заснет на видеоклип от 13-годишно дете и публикувано в социалните мрежи. Въпреки насилието жертвата не иска да подава сигнал в полицията, но ще поиска развод от насилника си.

Майката на жертвата добави още, че няма причина за насилието и продължава да убеждава дъщеря си да търси правата си в съда. Срещу мъжа е издадена и ограничителна заповед, за да не може той да доближава тъща си и децата.

"Ситуацията, в която никой не вдига телефона, ми е позната, че има нещо. Когато отидох горе той беше доста агресивен и към мен с обиди, които не искам да цитирам. Не мога да разбера защо не иска да подаде жалба", заяви  Цветкова.

Съвсем различна версия разказа майката на мъжа. Тя уточни, че тормоз и насилие е имало, но то не е било от мъжа към жената, а от жената към мъжа.

„Случаят не е такъв, какъвто ги описват. Скарали са се, в клипа е заснето само той как е удря, но всъщност версията е, че тя му е посегнала с нож и е искала да го намушка в корема. Той никога не я е бил", добави майката на мъжа.

Той беше задържан в София след 24-часово издирване. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Съпругата му е подавала жалба срещу него през 2019 г. И тогава сигналът бил за побой. Впоследствие обаче жената се отказала от показанията си и по случая не е било образувано досъдебно производство.

През годините мъжът е осъждан за това, че намерил чужда вещ и не я върнал. Има и наложена глоба от 1000 лв. за хулиганство. Какво ще бъде наказанието му сега, зависи от степента на травмите на потърпевшата.

„Няма извършена медицинска експертиза, която да квалифицира деянието - дали то ще бъде по ал. 1, където наказанието е лишаване от свобода до три години, или по ал. 2, където се предвижда затвор до една година", каза във вторник говорителят на Районната прокуратура в Кюстендил Крум Крумов.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14