Анализи

Бойко Борисов проговори за първи път от началото на преговорите: Изискват се отстъпки и от двете страни

   
Бойко Борисов проговори за първи път от началото на преговорите: Изискват се отстъпки и от двете страни

От това, което знам, преговорите вървят. Когато Мария Габриел стане готова и всичко се договори или не се договори, ще излязат и ще ви кажат.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Той направи първи, макар и лаконичен коментар, след старта на преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за ротацията.

Запитан дали и той е запознат с хода на преговорите, защото все пак е лидер на ГЕРБ, Борисов отговори лаконично: Все пак съм.

Той благодари и на колегите си от ПП-ДБ, че толерантно запазват мълчание, докато се разберат или не. След това ще имаме време да говорим в едната или другата посока, уточни той.

Един процес на договаряне на правителство изисква отстъпки и от двете страни, последната дума ще е на Мария Габриел, тя ще работи с тези хора. И съм убеден, че не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре, обясни Борисов. 

Във всички правова държави се провеждат парламентарни избори и в тях партиите поемат политическата отговорност. Няма държави на регулаторите, няма държави на прокурорите, няма държави на съдебните съвети. Това са второ, трето, четвърто, което следва от избора на правителство, допълни лидерът на ГЕРБ. И допълни, че така е във всички държави и не е чул някъде да се говори  че министрите и правителството са без значение.

Не, политическата отговорност се носи от политическите партии и от това ние не отстъпваме, категоричен бе Борисов.

Запитан дали е оптимист, Борисов отговори с ирония: Днес съм много голям оптимист, защото най-сетне в МС влиза точка за вълнени ръкавици с 5 пръста за Украйна. И вече за лятото, разбира се, в Украйна е по-хладно, министър Тагарев ще изпрати, надяваме се до август ръкавиците. Защото БТР-ите и всичко останало, за което рапортувахме, че сме си свършили работата за Украйна, са още в София. Но за август ще имат ръкавици, може би юли.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14