Икономика

България е сред най-предпочитаните дестинации от немските туристи

   
България е сред най-предпочитаните дестинации от немските туристи

Според DRV Travel Trends 2024 България е сред най-често резервираните дестинации от немски туристи, а в класацията на немското издание страната ни се нарежда пред Обединените Арабски Емирства и Малдиви.

Благодарение на реализираната реформа и програмата за реклама на Черноморските общини туроператорите в Германия отбелязват ръст от 20% на ранните записвания за предстоящия летен сезон. На изложението ITB в Берлин след активните преговори и срещи, които проведе министърът на туризма Зарица Динкова стана ясно, че немската туристическа компания Der Touristik е готова да инвестира в България като семейна дестинация.

Турция заема първото място в класацията на DRV Travel Trends 2024, като според изданието югоизточната ни съседка е най-популярната дестинация за пакетни пътувания на германците през лятото на настоящата туристическа година. Почивките в страната се резервират най-вече от семейства. Испания е изместена на второ място, като около половината от летните резервации в момента се отнасят до Майорка, което е ръст от 29% в сравнение с предходната година. Гърция е на 3-то място, следвана от Египет и Португалия.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14