Автомобили

Volkswagen представи най-мощното комби в своята история

   
Volkswagen представи най-мощното комби в своята история

Дебютът на Volkswagen в сферата на наточените електрическите комбита е под формата на ID.7 GTX Tourer с комбинирана мощност от 335 к.с., получена от двумоторна система, която позволява задвижване на всички колела. Основният източник на мощност идва от задния двигател, генериращ 282 к.с., докато допълнителни 107 к.с. се осигуряват от предния двигател, който се активира при необходимост. Разпределението на мощността се управлява чрез специално разработен контролер за AWD.

Тази конфигурация позволява ID.7 GTX Tourer с възможност за теглене на до 3086 кг, което е значително увеличение в сравнение с представения по-рано вариант с едномоторно задвижване на задните колела, който можеше да се справи само с 2044 кг. Вариантът GTX също така се възползва от модернизирана 86,0-киловатчасова батерия като стандарт, който увеличава неговия пробег и възможности за зареждане. Скоростта на зареждане до 200 киловата с помощта на постоянен ток позволява бързо зареждане, като 10 до 80 процента заряд се постига за по-малко от тридесет минути.

Volkswagen представи най-мощното комби в своята история - 2

Въпреки липсата на конкретни данни за динамичните характеристики, предоставени от Volkswagen, прогнозите сочат бързо ускорение от 0 до 100 км/ч, което може да се вмести в диапазона от шест до пет секунди, напомняйки за обикновения ID.7 със задвижване на задните колела и 282 к.с., който ускорява за около шест секунди и половина.

По отношение на естетиката ID.7 GTX Tourer възприема малко по-атлетично поведение, като се отличава с преработена броня, лъскави черни акценти и ексклузивни опции за джанти. Стандартните 20-цолови джанти украсяват екстериора му, като има възможност за надграждане с по-големи 21-цолови джанти. Интериорът излъчва спортен дух с червените акценти, украсяващи купето, допълнени от марката GTX върху седалките и волана.

Volkswagen представи най-мощното комби в своята история - 3

Въпреки по-спортната си осанка, практичността остава безкомпромисна, като вариантът GTX може да се похвали с идентичен товарен капацитет като стандартния ID.7 Tourer, както в обичайната си конфигурация, така и със сгънати задни седалки. Освен това срещу допълнително заплащане опционалният панорамен покрив, преминаващ от непрозрачен в прозрачен, подобрява изживяването в салона. За европейските потребители електрическото спортно комби е планирано за пускане на пазара през пролетта.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14