Шоу

Очаква ни слабо затопляне през почивните дни

   
Очаква ни слабо затопляне през почивните дни

И днес минималните температури в цялата страна са положителни – от 2° в Смолян до 10° в Пловдив, в София – 5°. След проливните валежи през последните дни, най-голямото измерено количество за изминалото денонощие е 22 литра на кв. м в Тетевен. В следобедните часове на много места ще бъде с валежи от дъжд, по-значителни в Източна България, Предбалкана и Рило-Родопската област.

Максималните температури ще бъдат от 6° - 7° в североизточните до 13° - 14° южните райони от страната, в София - около 9°.

Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад, в Североизточна България и по Черноморието - от североизток. През нощта вятърът в повечето райони временно ще стихне, валежи от дъжд ще има на малко места и ще са слаби.

Минималните температури утре в по-голямата част от страната ще бъдат между 0° и 5°, в София – около 3°, а максималните отново ще са в широки граници – от 8° и 15°.

Ще вали главно в централните части от страната, а в в югозападните райони ще има и слънчеви часове. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад.

По Черноморието ще е почти без валежи. Максималните температури там ще са между 8° и 11°. И вятърът, и вълнението на морето ще бъдат слаби.
И в планините ще бъде облачно, по върховете – мъгливо. Валежите там ще са предимно от сняг, под 1300 метра - от дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен вятър от запад-северозапад, а температурите там ще се задържат без съществена промяна.

През почивните дни предстои слабо затопляне. Повече слънчеви часове ще има в събота, когато само на места в планинските и източните райони след обяд ще превали дъжд. В неделя ще има повече райони с валежи.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14