Икономика

Терзиев: Правят се разчети колко ще струва изцяло да се ремонтира инфраструктурата в София

   
Терзиев: Правят се разчети колко ще струва изцяло да се ремонтира инфраструктурата в София

Имаме един проблем, който си е тлеел през всички тези години и не му се обръщало внимание. Това е въпросът какво се случва с града и сигурността,  той не е свързан само с мигранти, а и с подрастващи. Видя се, че имаме по-дълбок проблем, но за радост поводът не бе толкова голям. Това каза кметът на София Васил Терзиев пред bTV.

И отново повтори, че трябва да се направи стратегия заедно със СДВР и да се разпределят всички отговорности и къде липсват щатове и бюджет. Обясни, че на държавно ниво имало желание за промяна. Освен инвестицията във видеонаблюдение и камери трябвало да се надградят системите. И да се изгради допълнителен софтуер с лицево разпознаване, който да е свързан с останалите институции, за да се следи за сигурността в реално време. Трябва да се инвестира и в осветлението на града. Ще има и зам.-кмет по сигурността.   

Обясни, че ще бъде труден мандат, но можело да се фокусират върху решенията. Тепърва предстояло да се види имали управляващо мнозинство - при приемането на бюджета, общинските дружества. 

Беше категоричен, че чува всеки и се работи по всеки сигнал. 

Едни от големите проблеми са състоянието на тротоарите, улиците и маркировката, заедно с паркирането и качеството на въздуха, каза още той. Борим се с друг проблем - как да се синхронизира работата на комуналните дружества с нашите капиталови програми. Предприели сме стъпки и ще направим координационна група, за да можем да решаваме тези дефицити, каза още той.

Терзиев е възложил на районните кметове и НАГ да направят разчети колко би струвала цялостната реновация на пътната инфраструктура в столицата. На много места не е само да се положи един слой асфалт, а и подземна инфраструктура, каза още той.  

От глобите на сметоизвозващите фирми пък имало ефект. 

Според него не бива да се стига до продажба на "Топлофикация". Има два пята - оздравяване на дружеството с нови инвестиции и екип, а другият е да се мисли за концесия, но направена по правила и европейски институции.  


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14