Анализи

Доц. Киселова: Президента ще бъде много по-внимателен и стриктен в комуникацията си с потенциалния кабинет

   
Доц. Киселова: Президента ще бъде много по-внимателен и стриктен в комуникацията си с потенциалния кабинет

Напълно възможно е в понеделник Мария Габриел да отиде при президента с изпълнен мандат. Има вариант и да не се разберат двете страни. Препъни камък може да се окажат регулаторите. 

Това заяви в предаването "Денят на живо" по Nova News експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова, която коментира преговорите за формиране на нов кабинет между ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България".
"Румен Радев ще бъде много по-внимателен и стриктен в комуникацията си с потенциалния кабинет. Той ще поиска да покаже, че не е вярно, че иска служебна власт. А и с промените в Конституцията, правомощията му бяха орязани. Въпросът с плаващите мнозинства ще продължи да бъде проблемен за управляващите. Видяхме вчера това при споровете за увеличението на заплатите във висшите училища", добави тя, цитирана от novini.bg.
Заедно с нея гост в студиото беше и политологът доц. Ружа Смилова. "Твърде малко информация имаме за преговорите, но мълчанието може би е добър знак. Ако разговорите бяха зациклили, щяхме да чуем все нещо. Аз съм оптимист, че кабинет ще има.Двете страни искаха да договорят принципите и дали си заслужава да продъжат заедно. Едва тогава са седнали да преговарят за имена и постове. Ясно е, че кабинетът трябва да бъде излъчен с техния мандат. Избирателите на ГЕРБ трудно ще приемат вариант правителството отново да е с втория мандат. Имената на министрите наистина са второстепенни. Най-важно е да се разберат за регулаторите и плаващите мнозинства в НС, които са недопустими. За мен ГЕРБ ще оставят отворена вратичка за плаващите мнозинства", прогнозира доц. Смилова.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14