Свят

Путин: Украйна ще бъде наказана за атаките срещу цивилни в деня на изборите

   
Путин: Украйна ще бъде наказана за атаките срещу цивилни в деня на изборите

Руският президент Владимир Путин днес заяви, че Украйна ще бъде наказана за опитите си да наруши произвеждането на руските президентски избори с обстрел на граждански обекти на руска територия и с опит за навлизане през границите на Русия с 2500 войници, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
В свое изказване пред членове на Съвета за сигурност на Русия, в който влизат ръководители на въоръжените сили и на разузнаването, както и най-влиятелните цивилни държавни лидери, Путин каза, че подобни престъпления няма да останат безнаказани.

"За да наруши процеса на гласуване и да сплаши хората, поне в граничните райони, киевският режим се опитва да извърши редица престъпни показни въоръжени акции, като атакува мирни населени места в Русия", посочи Путин. "Тези вражески удари няма да останат безнаказани", добави видимо гневният руски президент.
Путин каза още, че 95% от снарядите и ракетите са били свалени от руската противовъздушна отбрана, но някои не са били спрени и има цивилни жертви. По думите му е имало четири атаки в Белгородска област и една в Курска област, извършени от около 2500 свързани с Украйна въоръжени бойци. Той допълни, че те са разполагали с 35 танка и 40 бронирани автомобила.

Путин каза, че около 60% от подкрепяните от Украйна войници са били убити и че са изгубили половината от бронираната си техника.

"Сигурен съм, че нашият народ, народът на Русия, ще отговори на това с още по-голяма сплотеност. Кого решиха да сплашват те? Руския народ?", запита се реторично президентът.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14